Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakiej rozdzielczości najlepiej grać?

Degusta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Mimo, że przegrałem sporo w CS:GO i to głównie na najwyższych rozdziałkach zaczynać od 1336x768 laptop, a koncząc na 1920x1080 mam teraz dylemat. Czy pozostać nadal przy 16:9 i FULL HD czy może zmienić na 4:3 ? Jak z tym jest dokładnie. Mógłby mi ktoś pomóc wybrać i opisać dlaczego akurat większa, a nie mniejsza itp. Pozdrawiam.

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

Trudne pytanie, ponieważ zależy jakim jesteś graczem jeśli grałeś w cs 1.6 to paski wskazane dla Ciebie, ale jak CS;Go to już własny wybór. To tylko zależy od Ciebie i twoich wymagań, tutaj nikt nie dogodzi bo kazdy ma swój styl, i wyczucie na swoim ekranie. :) 

bgfp marvelia.png

Opublikowano

Powiem tak - grałem w 1.6 , ale nie skupiałem się raczej na grze typu FFA , TP itp - bardziej były to jakieś modziki diablo itp. A w CS:GO to oczywiście Faceity / MM / DM / FFA itp. 

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W

Legenda
Opublikowano

Różnica jest w polu widzenia. Najwięcej widzisz obszarowo w 16;9, jednak szczegóły jest trudniej dojrzeć. Nie polecam kierować się ustawieniami pro graczy, ponieważ to są ludzie z 1.6 a tam długie lata grali 4;3. Jest to Twój wybór. Jak mógłbym wiedzieć jaki poziom prezentujesz. Elo faceit/ewentualnie ranga np GE, LE itd

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

@Ljx Moja obecna ranga to supreme, w CS:GO w sumie przegranych mam 2700 godzin. Na Faceit max level jaki miałem to 7 .

PSU:
Chieftec 600W

Opublikowano

Masz tyle godzin i się pytasz randomków z forum na jakiej rozdziałce grać? xD 

Na takiej jakiej Ci pasuje i tyle. Wolisz 16:9 to graj 16:9. Wolisz widzieć rozmazane piksele i kwadrat? Graj 4:3. 

he?

Opublikowano

To już zależy od ciebie. Ja gram na 4:3 (800X600)  i mi się gra bardzo dobrze , dodaje mi  to znacznie więcej fpsów ( mam 5 letni pecet) 

Tak jak mówiłem to zależy od ciebie i jaki masz komputer, jeżeli masz maszynę do grania + dobry monitor to smiało możesz grać na 16:9.

100/200/300/400/500/600/700/800/900/1000 ... / 5000 - MOZE KIEDYŚ

Opublikowano

Ja gram 16:10 FHD.

Niektórzy mający monitory 16:10 grają na 16:9 z paskami po bokach.

Według mnie najlepiej wszystkie ustawienia na niskie a właśnie rozdzielczość dostosować do maksymalnej i najlepszej rozdzielczości monitora.

1370621278-U708240.png

By me

Obecnie nie wykonuje zleceń

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Chciałem zebrać opinię na temat tych rozdzielczości. Mimo iż mam tyle godzin lubię eksperymentować :) 

Temat do zamknięcia

PSU:
Chieftec 600W

Opublikowano

Masz tyle godzin i się pytasz randomków z forum na jakiej rozdziałce grać? xD

Na takiej jakiej Ci pasuje i tyle. Wolisz 16:9 to graj 16:9. Wolisz widzieć rozmazane piksele i kwadrat? Graj 4:3. 

Sam w pełni licząc wszystkie konta mam przegrane myślę z 2k + 1.6 do tego podobna liczba i zmieniam rozdziałkę prawie co 3 dni, więc jak widać można XDD

giphy.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...